foto arhivă

Un bărbat în vârstă 88 de ani, din satul Lopătăreasa, comuna Bisoca, se află în stare critică, cu arsuri pe aproape întreg corpul, la Spitalul Județean, după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de flăcări. 

Trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Punctului de Lucru Beceni și Detașamentului de Pompieri Buzău au inceput deplasarea astăzi, în jurul orei 09:03, pe raza localității Lopătăreasa, comuna Bisoca, în urma semnalării unui incendiu la o locuință.

În momentul sosirii la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent la nivelul a două imobile situate în aceeași gospodărie, prezent fiind și proprietarul, un bărbat în vârstă de 88 de ani, ce prezenta arsuri pe aproximativ 98% din suprafața corpului. Concomitent cu acțiunile de localizare și lichidare a incendiului, persoana afectată a fost evaluată, i-a fost acordat primul ajutor medical și a fost transportată la cea mai apropiată unitate de primiri urgențe de către echipajul S.A.J. Buzău.

Dată fiind zona greu accesibilă în care se afla locuința, pompierii au format un dispozitiv de alimentare cu apă dintr-un lac aflat la aproximativ 4 km distanță.

După ore de luptă cu focul, incendiul a fost lichidat în limtiele găsite, fiind afectată o suprafață totală de peste 150 mp, ulterior stabilindu-se și cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind jarul căzut din sistemul de încălzire al locuinței.” , precizează Biroul de Presă al ISU Buzău. 
incendiu 1

Bărbatul a fost transportat de urgență, la secția UPU a Spitalului Județean. 

La U.P.U. a S.J.U. Buzău a fost transportat, în stare critică, un bărbat în vârstă de 88 de ani, din comuna Bisoca, victimă a unui incendiu. Bărbatul a suferit arsuri prin flacără pe 98% din suprafața corpului. Medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. La acest moment, bărbatul se află internat în secția A.T.I. – Chirurgie Plastică.” , anunță Biroul de Presă al SJU Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here