Le bat in poarta, le deschid usile, ii intreaba de sanatate si le cumpara din cand in cand ce au nevoie. Sunt actiunile unor copii din comuna Cislau carora le pasa de batranii uitati parca si de Dumnezeu. Micii voluntari fac toate aceste lucruri din convingere dup ace au vazut ca tot mai multi batran raman singuri si au nevoie daca nu de ajutor, macar de o vorba buna de la cineva.
“Ne e mila de ei. Nu asteptam nimic, doar mergem din cand in cand pe la ei, ii intrebam daca le e bine, daca au nevoie de ceva si dupa o vreme plecam. Daca au nevoie sa le luam o paine sau sa le aducem o galeata cu apa o facem cu placere, dar daca vedem ca au nevoie de lucruri pe care noi nu le putem face ne ducem la domnul primar, il anuntan si el rezolva. Lumea ne spune voluntar, dar noi credem ca asa ca noi ar trebui sa procedeze toti tinerii din commune, noi cei tineri avem datoria san e ingrijim batranii”, ne-a spus George, unu; dintre voluntarii din Cislau.
Pentru batranii din Cislau, gestul tinerilor este tot ce aveau nevoie. Acum au ajuns deja sa ii astepte, pentru ca le este drag sa stea de vorba cu ei.
“Eu nu mai am, mama pe nimeni. Unii au plecat la Dumnezeu, iar altii in lumea larga. Copiii astia care vin pe la noi, sunt ca si nepotii mei. Ii astept in fiecare saptamana, acuim stiu cand vin si ii astept si eu cu ce pot. Mi-e drag de ei ca vin sin e indreaba ce facem, ne mai ajuta pe langa casa, dar nu aste este cel mai important. Important este sa vezi ca este cineva pe lumea asta care iti poarta de grija. Sa le dea Dumnezeu sanatate sis a le tina obiceiul ca dragi ne mai sunt”, marturiseste tanti Ileana, o femeie de 88 de ani din Cislau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here