Duminica seara, poliția a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație, pe DN 2 E 85, în afara localității Oreavu.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri a rezultat faptul că un conducător auto în vârstă de 56 de ani, din București, în timp ce se afla la volanul unui autoturism și se deplasa din direcția Buzău către Rm.Sărat, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu  un alt autoturism care circula  regulamentar,  la volanul căruia se afla un tânăr de 38 de ani din Ilfov.

Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto în vârstă de 38 de ani și rănirea altor două persoane, fiul în vârstă de 12, respectiv sotia de 34 de ani, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

În urma testării cu aparatul etilotest, în cazul șoferului de 56 de ani a rezultat o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri continuă cercetările.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi despre situaţia meteorologică existentă.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil acoperit de apă, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul şi să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here