Un bebeluş care a fost născut la Maternitatea din Buzău, de o adolescentă de 15 ani, a murit, luni, iar tânăra a fost transferată imediat după naştere la Spitalul „Marie Curie” din București.

Reprezentantul DSP Buzău, Carmen Scântei, a declarat că bebeluşul a fost născut duminică, iar luni dimineaţa a murit. Medicii spun că şansele de supravieţuire ale bebeluşului erau mici de la naştere, acesta primind nota 2.

„Bebeluşul a murit azi dimineaţă ( luni – n.r.) la Maternitatea din Buzău. A avut probleme medicale foarte mari, şansele de supravieţuire fiind mici de la început.A avut o notă între doi şi trei, la naştere. Medicii neonatologi s-au luptat pentru viaţa lui”, a declarat Scântei.

Potrivit acesteia nu se ştie deocamdată cauza decesului, aceasta urmând a fi stabilită în urma necropsiei.

Scântei a mai precizat că imediat după naştere, starea mamei, o adolescentă în vârsta de 15 ani, s-a agravat, probele recoltate confirmând diagnosticul de gripă în cazul ei.

“Vorbim despre o sarcină nedeclarată şi neurmărită. Mama s-a internat pentru prima oară în data de 4 decembrie, însă a avut mai multe internări întrucât pleca. A început, la un moment dat să facă febră. A fost trimisă de la Spitalul din Râmnicu Sărat la Buzău, la maternitate, a fost văzută şi de un medic de la Secţia de Infecţioase. După naştere, starea ei s-a agravat şi a fost trimisă la Bucureşti”, a mai spus Carmen Scântei.

Adolescenta a fost transferată la Spitalul Marie Curie din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here