opt-bebelusi-abandonati-spitalele-din-sibiu-au-nevoie-de-familii1359037541
Fetița de 12 ani care a adus pe lume un băiețel de 2, 800 kg chiar în noaptea de Înviere rămâne în familia sa, alături de bebeluș, specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului luând decizia ca cei doi să nu fie instituționalizați.
Specialiștii DGASPC au considerat că e mai bine ca fetița de 12 ani și copilul ei să rămână alături de familia fetei, oamenii luându-și angajamentul că se vor ocupa îndeaproape de buna îngrijire a cuplului mamă-copil.
Cum nu există risc de abandon al nou-născutului iar oamenii vor să-și asume responsabilitatea de a îngriji copilul și de a-l crește cum se cuvine, DGASPC a renunțat la varianta instituționalizării celor doi. Însă, dacă ceva se va schimba pe parcurs, iar bebelușul nu va fi îngrijit cum trebuie, lucrurile se pot schimba.
Între timp, Poliția a deschis dosar penal pe numele concubinului fetei de 12 ani, un tânăr de 19 ani, dar și pe numele părinților tânărului, care nu ar fi făcut nimic pentru a-i împiedica pe cei doi să întrețină relații sexuale.
Fetița de 12 ani care a născut în noaptea de Înviere la Maternitatea din Buzău este cea mai tânără mămică de anul acesta. De la începutul anului curent, DGASPC are în monitorizare 7 mămici minore, 2 de la Râmnicu Sărat, 5 de la Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here