Scăderi semnificative în privința numărului de accidente mortale sau cu răniți grav, în prima jumătate a acestui an, în județul Buzău. Concluzia reiese dintr-o analiză a riscului rutier pe perioada primului semestru. Reducerea numărului de accidente se datorează și faptului că traficul a scăzut foarte mult în perioada stării de urgență.

„Evoluţia accidentelor grave de circulaţie a înregistrat un trend descendent, atât în ceea ce priveşte numărul, cât şi urmările acestora. Astfel, în semestrul I al anului 2020 s-au înregistrat cu 17,6% mai puține accidente grave de circulație, scăderi fiind înregistrate și în ceea ce privește numărul persoanelor decedate (-35,7%) şi al celor rănite grav (-26,3%).

Un trend descendent se menține și în ceea ce privește numărul accidentelor uşoare produse pe raza județului, fiind înregistrate cu 32,6% mai puține astfel de evenimente, numărul persoanelor rănite în urma acestor accidente fiind în scădere cu 37%.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost traversarea neregulamentară
a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.” se menționează în bilanțul IPJ Buzău.

În aceeași perioadă, „au fost desfășurate peste 230 de acţiuni şi controale, ocazie cu care au fost constatate aproximativ 30.000 de contravenţii la regimul circulaţiei rutiere, fiind reţinute 3.387 permise în vederea suspendării dreptului de a conduce. Totodată, au fost retrase până la remedierea defecţiunilor 493 certificate de înmatriculare. În semestrul I al anului 2020, polițiștii buzoieni au constatat 411 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here