accident-curtea-domneascaAnul trecut, inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Buzau au cercetat 63 accidente de munca, dupa cum urmeaza: 55 de accidente de munca soldate cu incapacitate temporara de munca, cu un numar de 55 de accidentati, 2 accidente de munca cu incapacitate temporara de munca in urma carora a intervenit invaliditatea confirmata prin decizie, respectiv invaliditate gradul 3, cu doi accidentati, la S.C. Impex Dan SRL si Prestarea Socom Societate Cooperativa. Tot in anul 2013 s-au inregistrat si 6 accidente de munca mortale la Adminiatratia Bazinala Ape Buzau – Ialomita – SGA Calarasi, S.C. Concas SA Buzau, S.C. MSD COM S.R.L. Buzau, S.C. Integral S.A. Buzau si SC I&A Nitu Sistems S.R.L.. Accidentele de munca mortale s-au petrecut in urmatoarele imprejurari:

1. Administratia bazinala Ape Buzau – Ialomita – SGA Calarasi : in timp ce victima traversa cu o barca bratul Borcea, barca s-a rasturnat si agentul hidrotehnic s-a inecat.

2. S.C. Cristim Prod Com S.R.L. Rm. Sarat: in timp ce efectua operatia de fasonare manuala a sapaturii mecanizate intr-un sant de canalizare, in vederea realizarii bransamentului la reteaua de canalizare, o portiune din peretele santului s-a surpat in spatele lucratorului, moment in care l-a impins cu pieptul in coada lopetii, acoperindu-i corpul pana deasupra genunchilor si provocandu-i leziuni interne care au condus la deces.

3. S.C. MSD COM S.RL. Buzau: la dezmembrare, in timp ce efectua operatia de debitare cu flacara oxi-gaz a bridelor de prindere ale unui arc cu foi de la o autobasculanta, bena autobasculantei s-a desprins si nefiind asigurata a cazut pe punti, moment in care, lucratorul a fost surprins si strivit intre rotile puntilor care s-au deplasat necontrolat ca urmare a taierii elementelor de sustinere.

4. S.C. Integral S.A Buzau: in timp ce efectua lucrari de verificare a etanseitatii unei conducte de canalizare in municipiul Rm. Sarat, in urma unor manevre necorespunzatoare a supapelor de aer de la un obturator pneumatic, presiunea din conducta a impins violent obturatorul peste victima, accidentand-o mortal.

5. S.C. I&A Nitu Sistems S.R.L., Cislau : in timp ce efectua lucrari de finisaj la fatada unui bloc de locuinte in Bucuresti, lucratorul s-a dezechilibrat si s-a prabusit de la circa 10 metri, fiind accidentat mortal.

6. S.C. Concas S.A. Buzau: in timp ce lucratorul se deplasa de la punctul de lucru din Bucuresti la Buzau, ca pasager in autoturismul firmei, in localitatea Caldarusanca, autoturismul a intrat in coliziune cu remorca altui vehicul, din impact rezultand decesul pasagerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here