balta dragneaVicepremierul Liviu Dragnea a făcut un bilanţ al situaţiei din judeţul Buzău. Acesta a vorbit atât despre drumuri, cât şi despre ajutoarele pe care le vor primi oamenii.

“Principalele probleme în tot judeţul sunt apa, pâinea şi alimentele. La Năieni, situaţia s-a rezolvat. La Vâlcelele sunt 40 de familii izolate, acţionează militarii în zonă. Avem informaţii că a căzut un saivan peste animale acolo, vor ajunge militarii să ajute la scoaterea lor. La Balta Albă sunt 2 sate izolate dar acţionează utilajele. La Robeasca un privat a adus pâine de la Jirlă şi va continua să aprovizioneze până se rezolvă situaţia. Am înţeles de la preşedintele Consiliului Judeţean că sunt 15 tronsoane de drum închise dar am primit asigurări că aproape toate vor fi redeschise în această seară. La Năieni,primarul a spus că singura sa nevoie este un buldoexcavator pe care preşedintele Consiliului Judeţean a promis că îl va trimite în câteva ore şi acolo se va rezolva situaţia”, a declarat Liviu Dragnea, la videoconferinţa organizată la Consiliul Judeţean Buzău.

Tot pentru a veni în sprijinul oamenilor, locuitorii din zonele izolate vor primi alimente şi apă pe calea aerului.

“La Vâlcelele s-au făcut 3 zboruri cu care am trimis militari, alimente, conserve, paramedici şi medici care vor rămâne în zonă până va trece şi viscolul din următoarele zile. De asemenea, două zboriri se vor face la Robeasca şi la Balta Albă unde se vor trimite alimente şi apă. La Breaza se realizează transporturi cu alimente”, a mai spus Dragnea.

Despre reacţia prefectului Gabriel Baltă şi despre faptul că a fost prins nepregătit, Liviu Dragnea i-a atras discret atenţia asupra faptului că ar putea avea probleme din cauza atitudinii sale.

“În judeţul Buzău sunt cinci localităţi izolate din cinci comune. Nu am venit aici să apăr prefectul dar în ritmul ăsta o să aveţi probleme în judeţ. Domnule prefect, vă cer să nu mai fiţi atât de emotiv şi să fiţi mai aplecat. Dacă veţi continua în ritmul ăsta, o să aveţi probleme serioase. Am spus clar că există comanda unică la prefect şi aşa trebuie să fie”, a a declarat Liviu Dragnea, la videoconferinţa organizată la Consiliul Judeţean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here