06072009_172Aproape 200 de suflete din satele Aldeni si Caldarusa sunt isolate de luni dimineata, dupa ce apele Slanicului au rupt pentru a patra oara podul care face legatura cu centrul comunei Cernatesti. La localnicii din Aldeni se poate ajunge cu masina dupa un ocol de 10 kilometri, insa la cei din Caldarusa nu se poate ajunde decat cu piciorul.

“Nu am avut bani sa facem o lucrare sanatoasa la podul peste Slanic, astfel ca este pentru a patra oara cand oamenii sunt izolati. Chiar saptamana trecuta terminasem podul, in care numai de aceasta data am investit peste 20.000 de lei, iar luni dimineata am vazut ca a fost luat de ape. A ploua foarte tare duminica, Slanicul a crescut cu peste 1,5 metri in unele locuri si podul nu a rezistat. Acum, in acest moment, avem doua sate, Aldeni si Caldarusa, izolate. La satenii din Caldarusa nu se poate ajunge in niciun fel auto, iar daca ar avea nevoie de ambulanta sau de pompieri, nu s-ar putea interveni in zona. La Aldeni s-ar putea ajunge cu masina dupa un ocol de 10 kilometri prin Fulga”, ne-a declarat viceprimarul comunei Cernatesti, Petrica Marzea.

Localnicii din cele doua sate sunt disperati. La magazine proviziile sunt pe terminate, iar singura lor legatura cu lumea este o punte pietonala pe care batranii nu au curaj sa se aventureze.

“Traim rau tare. Podul asta nu a fost facut niciodata cum trebuie, si mereu se rupe. Ce sa facem? Nu putem ajunge nici in comuna, nici la farmacie sau la magazin. Nu mai zic ca daca o fi sa murim, nici la cimitir nu ne pot duce ca e pe partea cealalta de pod. Sa ne arunce pe garla, ca altceva nu avem ce face”, se plange tanti Ioana, o femeie din satul Caldarusa.

Autoritatile locale cauta solutii pentru refgacerea podului peste Slanic, dar pana cand nu va scadea debitul Slanicului nu pot intervene in niciun fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here