E din nou scandal în PSD Buzău, după ce primraul Constantin Toma a reînceput atacurile la adresa președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, despre care a spus că nu îl va susține pentru șefia CJ, ne-au precizat surse din interiroul partidului.

Ieri, la o ședință online a Comitetului Executiv, în cadrul căreia urma să fie o validare formală a candidaturilor pentru alegerile locale din toamnă, șeful Palatului Comunal a surprins, după ce a început să îl atace pe șeful administrației județene.Practic, folosind cuvinte dure, Constantin Toma a precizat că nu îl va susține pe Petre Emanoil Neagu, reluând atacurile din perioada în care îl acuza pe șeful CJ că este omul lui Ionel Tescaru (fost manager la Compania de Apă).

Mai mult, edilul-șef a propus, în schimb, ca partidul să îl susțină pentru candidatura la președinția Consiliului Județean pe senatorul Lucian Romașcanu, conectat și el la ședința online.  Șeful CJ, Petre Emanoil Neagu, nu a intrat în jocul primarului Constantin Toma, preferând să se retragă din ședința online, cu precizarea că, indiferent ce se va decide, va candida pentru un nou mandat.

Mediator în toate conflictele pe care Toma și Neagu le-au avut în ultimii patru ani, liderul PSD Buzău, președinte interimar la nivel național, Marcel Ciolacu a intervenit și de această dată.Aceleași surse din interiorul partidului ne-au precizat că varianta cu Lucian Romașcanu candidat la președinția Consiliului Județean nu va fi votată de liderii partidului și că Petre Emanoil Neagu va rămâne candidatul PSD. Acest lucru va fi tranșat într-o nouă ședință online a Comitetului Executiv, programată astăzi, la ora 11:00.Nu în ultimul rând, ecourile scandalului de ieri au fost auzite și în mediul politic de la București, unde liderii liberali au încercat să profite de moment, transmițându-i șefului CJ că este oricând binevenit în PNL.

Indiferent de ce se va întâmpla astăzi, scandalul reactivat între cei doi va avea repercusiuni pe plan politic în următoarea perioadă, când nu sunt excluse mutări spectaculoase și noi alianțe înainte de campania electorală.

Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here