Botez în Buzău, stricat de polițiști și jandarmi! Au fost razii anti-COVID în întreg județul. Iată rezultatele

0
imagini arhivă Buzău

Apar primele sancțiuni și măsuri radicale împotriva celor care organizează petreceri private (nunți, botezuri), în contextul în care acestea sunt interzise, dar și în cazul altor situații pentru care în această perioadă au fost impuse interdicții. Forțele de ordine buzoiene au aplicat sute de amenzi, în weekend, pentru nerespectarea regulilor privind prevenirea răspândirii COVID. Un bilanț și câteva exemple au fost prezentate de Prefectura Buzău:

“În perioada 16-18 octombrie a.c., peste 500 de efective, polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au continuat verificările în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, la terase și în trafic.122194128 204112424440238 2635134500791399253 oDe asemenea, au fost efectuate acţiuni specifice de control în trafic, în scopul prevenirii si combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale, având în vedere și prevenirea răspândirii Coronavirusului.

În acest context au fost verificate peste 200 de mijloace de transport, dintre care 79 de mijloace de transport public.

Pe timpul acțiunii au fost verificate peste 149 de societăți comerciale și 129 de obiective și locații de interes, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind verificate peste 1600 de persoane.122036498 204112391106908 1728650158710297594 oÎn cadrul activităților de verificare și control au fost aplicate 340 de sancțiuni contravenționale dintre care 197 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 28 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în contextul pandemiei Covid-19.

De asemenea, poliţiştii au sancţionat şi abaterile din trafic unde au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale ca urmare a nerespectării prevederilor legale a Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice şi 15 pentru abateri la alte acte normative.

Acțiunile au avut ca scop verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de alertă, precum și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe toate palierele, fiind angrenați polițiști din toate domeniile de competență.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur! Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice!

Astfel de acțiuni vor continua pe raza județului Buzău și în perioada următoare, forțele de ordine publică acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV2, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Exemple:


* În seara de 18 octombrie a.c, în jurul orei 20:45, jandarmi împreună cu polițiști de la Poliția municipiului Buzău au efectuat verificări la un operator economic de pe Șoseaua Spătarului. Forțele de ordine au stabilit că în incinta localului era în desfășurare un eveniment privat (botez), la care participau aproximativ 40 de persoane. În urma intervenției evenimentul a fost întrerupt, iar jandarmii au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, în valoare de 5000 lei.


**În ziua de 17 octombrie a.c., în jurul orei 15.00, polițiști împreună cu jandarmi au asigurat măsuri de ordine și în vederea prevenirii răspândirii infecției cu SARS-COV2 în contextul organizării unui meci de fotbal disputat pe stadionul din municipiul Râmnicu Sărat. În timpul desfășurării evenimentului, aproximativ 30 de persoane (suporteri ai celor două echipe) și-au manifestat dorința de a intra pe stadion pentru susținerea jucătorilor.122069879 204112377773576 3111403437120522246 oPersoanelor le-au fost prelucrate prevederile legale și le-a fost adus la cunoștință că astfel de competiții se desfășoară fără spectatori în contextul pandemiei, fapt ce face ca accesul pe teren să le fie interzis. Persoanele s-au conformat indicațiilor transmise și au părăsit locația, fără a fi înregistrate incidente.


***În ziua de 17 octombrie a.c., în jurul orei 15.00, o patrulă mixtă polițist/jandarm a fost sesizată cu privire la faptul că la un operator economic din Merei sunt prezente aproximativ 20 de persoane. Echipajele au demarat verificări pentru a stabili dacă persoanele respective participă la organizarea unui eveniment privat și dacă sunt respectate normele sanitare pentru prevenirea infectării cu noul Coronavirus. Oamenii legii au stabilit că persoanele respective respectau regulile de distanțare socială și prezența lor era una individuală, fără a fi vorba de un eveniment organizat. Persoanelor prezente le-au fost aduse la cunoștință noile prevederi legale referitoare la evenimentele private, au fost consiliate cu privire la necesitatea respectării normelor sanitare și au primit recomandări în context.


 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here