Vanatoare-iarna

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat luni o percheziţie la domiciliul unui bărbat de 45 de ani din comuna Valea Râmnicului bănuit de comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic.
Activitatea s-a desfăşurat în urma mandatului de percheziţie emis de către Judecătoria Rm. Sărat într-un dosar aflat în instrumentarea poliţiştilor din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.
De la domiciliul bărbatului au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor peste 50 kilograme carne de vânat pentru care râmniceanul de 45 de ani nu avea nici un act justificativ.
Totodată, în urma verificărilor efectuate au fost constatate nereguli privind modul de deţinere şi asigurare a armamentului şi muniţiei deţinute legal, constând în aceea că, una dintre armele de vânătoare a fost găsită în afara spaţiului de depozitare, iar muniţia găsită neasigurată în mai multe locuri din casă şi anexe. De asemenea a fost identificată şi muniţie de vânătoare confecţionată artizanal.
Împotriva bărbatului s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor şi măsura complementară de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii fiind ridicate în vederea confiscării 18 cartuşe de vânătoare.
Poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de „braconaj cinegetic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here