Doar 1085 de buzoieni au trecut, ieri, pe la centrele speciale din întreg județul, pentru a primi prima doză de ser anti-COVID. A fost a cincea zi consecutivă în care, în județul nostru, s-a înregistrat o scădere considerabilă a numărului de vaccinări, după ce, săptămâna trecută se ajunsese la peste 3000 de vaccinări, într-o singură zi. 

Prefectul Daniel Țicela crede că situația poate avea legătură, printre altele, cu faptul că tema obligativității pentru angajați de a se vaccina pentru a merge la muncă a intrat în așteptare, după un prim vot negativ dat în Senat.

Pe de altă parte, valul inițial de vaccinări a venit și pe fondul restricțiilor de acces impuse de la nivel central, în baza certificatului verde, iar între timp mulți dintre buzoieni au preferat să se descurce și fără „pașaportul verde”, obligatoriu în mall-uri, magazine non-alimentare, etc. 

Raportată la evoluția COVID din județul Buzău, scăderea drastică a numărului de vaccinări aduce îngrijorare în sistemul de sănătate, unde presiunea este în continuare uriașă. 

Bilanțul publicat de DSP Buzău arată că peste 120.000 de buzoieni s-au vaccinat cu prima doză, aproape 79.000 sunt la a doua doză, iar peste 14.000 au primit a treia doză de ser anti-COVID. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here