Nicolae Adrian Gavrila, originar din Buzau, este consilier superior in cadrul ANAF. Acesta este acuzat ca a primit suma de 1,8 milioane de euro in decurs de patru ani, de la afaceristul italian Antonello Celestini cu promisiunea ca va interveni pe langa actualul sef al vamilor pentru favorizarea omului de afaceri italian.

Nicolae Adrian Gavrila recunoaşte, în interceptările existente la dosar, ca a primit lunar între 7.000 şi 10.000 de euro de la Antonello Celestini, in schimbul interventiei la factori de decizie din cadrul ANAF, el mentionand mereu ca banii nu au fost pentru el.

In perioada 2007 – 2008, Gavrila, in calitate de consilier superior la ANAF a pretins si primit suma de 120.000 de euro, intre 7.000 şi 10.000, lunar de la Antonello Celestini, potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a lui Gavrila şi a lui Marius Catalin Stancescu.

In contextul discutiei, Nicolae Gavrila i-a reprosat martorului – denuntator ca acesta nu i-a remis o suma importanta de bani pentru o alta interventie pe care acesta ar fi făcut-o in interesul denuntatorului.

Facand referire la sumele pe care le-a dat anterior inculpatului Gavrila, Celestini îi aminteste acestuia ca in trecut au colaborat adresandu-i-se: „Noi am facut o treaba luna de luna si eu m-am tinut de promisiune, tu te-ai tinut de promisiune, adică nu s-au oprit conturi, ai primit banii”. Gavrila confirma cele spuse de Celestini, recunoscand ca l-a ajutat pe acesta, se arata in referat. Deoarece Gavrila a continuat sa fie nemulţumit, Celestini i-a răspuns ca, de fapt, nu l-a ajutat pe el persoanl ci firma SC Galaxy Tobacco si ca pentru fiecare luna si-a luat banii.

Gavrila a recunoscut ca a luat banii, dar ca nu a luat pentru el : „Dar nu am luat pentru mine”, se arata in referatul intocmit de procurorii DNA. Curtea de Apel Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele consilierului superior Adrian Gavrila si a avocatului Marius Stancescu, sub acuzatia de trafic de influenta, judecatorul admitand propunerea procurorului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

„Procurorii din cadrul Directia Nationala Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatii Marius Catalin Stancescu, avocat in Baroul Bucuresti si consultant financiar, si Nicolae Adrian Gavrila, consilier superior in cadrul Agentia Natională de Administrare Fiscala (ANAF) – Directia Generala Coordonare Inspectie Fiscala, in sarcina carora s-au retinut trei infractiuni de trafic de influenta in forma continuata”, informeaza DNA.

 Gratiela Iordache, fost secretar de stat la Finante, trimisa in judecata alaturi de Celestini 

Fostul secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, Gratiela Iordache  a fost trimisa in judecata anul trecut de procurori DNA sub acuzatia de complicitate la evaziune fiscala. In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si Celestini Antonello, presedinte si actionar la SC GALAXY TOBACCO SA.

In rechizitoriu procurorii sustin ca in perioada noiembrie 2007-  aprilie 2009, firma a emis si pus in executare doua contracte avand ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra cantitatilor de 231,7 tone si de 871,2 tone tutun brut catre o firma italiana.

Transferul a fost efectuat in mod nelegal, iar patronii firmei au realizat un ansamblu de manopere frauduloase, menite sa ascunda sursa taxabila reprezentata de livrarea a aproximativ 1.000 tone de tutun, in favoarea firmei italiene.
 Prin urmare, statul roman nu a incasat acciza aferenta cantitatii de tutun brut livrat in Italia, prejudiciul provocat fiind de 8.240.878,8 lei, reprezentand acciza neincasata.

Procurorii sustin ca angajatele de la Finante, cu intentie, au semnat o adresa de indrumare si asistenta de specialitate acordata autoritatilor fiscale, in speta catre Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) din cadrul ANAF, avand ca efect scutirea de la plata accizelor a transferului de proprietate a tutunului brut de la SC Galaxy Tobacco.

Buzoianca prin adoptie, Grațiela Iordache a candidat in anul 2008 din partea PDL Buzau pentru un post de deputat in colegiul 5. Ea i-a avut ca adversari atat pe ministrul Justitiei, Catalin Predoiu cat si pe deputatul PSD Marian Ghiveciu, cel care si-a adjudecat, pana la urma, colegiul.

100.000 de pachete de tigari disparute fara urma din curtea Galaxy Tobacco

Anul trecut 100.000 de pachete de tigari au dipărut din depozitul Galaxy Tobacco din Ramnicu Sarat. Tigarile fusesera confiscate de vamesii buzoieni si trebuiau distruse.  Vamesii care le-au confiscat in urma controalelor, le-au predat fostei fabrici de Tigarete Ramnicu Sarat care detine instalatii pentru distrugerea lor. Cand au mers insa intr-o verificare au constatat cu stupoare ca tigarile disparusera fara urma.

Desi disparisia este anchetata de mai bine de o jumatate de an, politistii nu au reusit sa dea  de urma tigaretelor. A fost gasit doar tapul ispasitor: gestionara firmei care nu trecuse in evidentele primare informatiile legate de marfa confiscata. Ea a fost amendata de organele de control cu 20 de mii de lei iar pe numele ei a fost deschis dosar penal pentru neglijenta in serviciu. Firma detinatoare a antrepozitului, Galaxy Tobacco, avea obligatia ca în perioada de la preluarea marfii pana la distrugerea acesteia sa pazeasca bunurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here