protest
Sute de buzoieni au ieșit în stradă și joi seară, scandânzi lozinci împotriva guvernanților și cerând ca ceva bun să se întâmple în România, după atâția ani de așteptare în care multor politicieni nu le-a păsat decât de propriul interes.
Oamenii s-au strâns pe platoul din centrul oraşului. Protestatarii au aprins mai întâi candele lângă monumentul Revoluţiei din 1989, acolo unde după tragedia din Colectiv a fost improvizat un altar de flori şi lumânări. Dotaţi cu steaguri, pancarte şi vuvuzele, manifestanţii au pornit apoi într-un marş pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, Strada Stadionului, Bulevardul Unirii. Pe traseu, coloana s-a mai îmbogăţit cu câteva sute de persoane. În total, au fost probabil circa o mie de protestatari, mulți tineri, dar și buzoieni trecuți de prima tinerețe care au venit să-și strige nemulțumirea în stradă, pentru copiii și nepoții lor.
Pe durata protestului, buzoienii au scandat: „Singura soluţie, înc-o revoluţie”, ”Jos Parlamentul”, ”Noi suntem puterea”, etc.
În jurul orei 21.00, manifestanţii buzoieni au ajuns în Piaţa Dacia. Aşa cum procedaseră şi cu o seară înainte, aceştia au îngenuncheat lângă candelele aprinse, au rostit ”Tatăl nostru”, după care au cântat imnul.
Protestul s-a încheiat în jurul orei 22.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here