canal

Mirosul abătut peste orașul Buzău, în decursul ultimei săptămâni, a determinat autoritățile județene să ia măsuri pentru a identifica cine se face vinovat de poluarea olfactivă a municipiului reședință de județ.
Pentru aceasta, sâmbătă seară, după o zi întreagă de căutări și cercetări pentru a identifica sursa mirosului, subprefectul Sorin Gheorghe a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În ședință, subprefectul județului Buzău, Sorin Gheorghe, a trasat drept sarcini de lucru angajaților din firmele de pază, polițiști, reprezentanți DSVSA,  să identifice în zilele ce urmează sursa mirosului de origine animală care a invadat orașul.
Prin urmare, de luni dimineață, reprezentanți ai DSVSA, Gărzii de Mediu, APM, ISU, Politie și Jandarmerie au demarat căutările la toate fermele și microfermele din preajma municipiului Buzău, iar dacă vor identifica vinovații aceștia vor fi amendați. Tot de luni, echipele de control au dispus igienzarea rețelei de canalizare a orașului.
Deocamdată, nu se știe ce a împuțit orașul, surse de presă susținând că cel mai probabil sursa mirosului insuportabile fiind undeva în afara municipiului. Nu este exclus ca mirosul care i-a înebunit pe buzoieni să fi fost adus de vânt din afara orașului, din zona unui teren pe care ar fi fost împrăștiate necorespunzător îngrășăminte naturale.
De zile bune, buzoienii sunt nevoiți să suporte un miros greu, de hazna, unii dintre cetățenii orașului fiind văzuți cu batiste la nas pentru că nu pot suporta aerul încărcat, care aduce a grajd necurățat de săptămâni întregi. Oamenii se întreabă de unde vine mirosul insuportabil, la fel ne întrebăm și noi, însă deocamdată nu avem un răspuns de la autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here