Cei mai mulţi copii care așteaptă să fie adoptați se află în judeţele Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Mureş, Olt, Prahova, Timiş, Vâlcea şi Vaslui.

Potrivit datelor existente în Registrul Național pentru Adopții la data de 30 iunie 2016 și publicate pe site-ul http://www.copii.ro/statistici/, numărul copiilor care așteptau să fie adoptați era, la data de 30 iunie 2016, de 3.250, iar cel al familiilor atestate pentru adopție, cu atestate în vigoare la data de 30 iunie 2016, era de 1.881. Până la sfârşitul anului trecut au fost înregistrate 664 de adopţii, iar reprezentanţii Autorităţii estimează ca numărul copiilor înfiaţi să ajungă la finalul acestui an la aproximativ 1.300.

Proiectul de lege privind instituirea acestei zile a fost inițiat în aprilie 2013, de către 11 parlamentari din întreg spectrul politic, având ca scop principal promovarea adopției naționale. La 29 octombrie 2013, propunerea de lege a fost adoptată de Plenul Senatului, cu 103 voturi pentru, 4 împotrivă și o abținere. Senatul a fost prima Cameră sesizată în acest caz. Plenul Camerei Deputaților, for decizional, a adoptat, la 11 februarie 2014, propunerea legislativă privind instituirea Zilei Naționale pentru Adopție în data de 2 iunie, cu 292 voturi pentru și 5 abțineri.

Legea nr. 21/2014 privind instituirea Zilei Naționale pentru Adopție prevede ca autoritățile și instituțiile publice, organismele neguvernamentale, reprezentanțele diplomatice ale României, precum și alte instituții românești din străinătate să organizeze programe și manifestări de promovare a adopției dedicate acestei zile, activitățile urmând a fi coordonate de către Oficiul Român pentru Adopții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here