epa08179095 A researcher at work in the laboratory of Clinical Microbiology, Virology and Emergency Diagnostics of the Luigi Sacco hospital in Milan, Italy, 30 January 2020. The Italian authorities are making medical research measures to deal with the possible emergency of the Coronavirus. EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Nou episod polemic azi între Grupul de Comunicare Strategică și DSP Buzău pe seama numărului de infectați cu C-19 din județ.

Pe site-ul stirioficiale.ro (coordonat de Grupul de Comunicare Stretegică) a apărut pentru județul Buzău un caz nou, pacientul cu numărul 17.

„Noi nu știm nimic. Nu am comunicat niciun caz nou. O să ne interesăm și noi”, a fost declarația reprezentanților DSP Buzău care au trecut cifra 16 în dreptul infectaților.

Ulterior, s-a oferit explicația că s-a greșit (din nou) la București:

„Datele legate de numărul de cazuri confirmate la nivelul fiecărui județ
sunt furnizate Grupului de Comunicare Strategică de către Institutul Național de Sănătate Publică. Conform legii, DSP Buzău a raportat către INSP buletinele de analiză cu rezultat pozitiv de la nivelul județului. Se poartă o corespondență cu INSP pentru corelarea datelor. Centralizarea și raportarea la INSP se reglează pe parcurs, întrucât este necesară procesarea datelor” se arată în comunicatul remis de Prefectura Buzău.

Neînțelegeri între Buzău și București au mai fost din cauză că DSP Buzău ia de bune doar cazurile de care s-au ocupat instituția buzoiană, în timp ce INSP îi trece în catastif și pe buzoienii infectați cu C-19 prin alte județe și municipiul București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here