Buzăul, cu excepția zonei de nord a județului, se află, de duminică până marți, sub avertizare cod galben de caniculă, avertizare care vizează aproape întreaga țară. Până marți, cel puțin, vor fi temperaturi caniculare, cu maxime la umbră de până la 38 de grade Celsius și nopți extrem de călduroase, tropicale.

Potrivit ANM, o atenţionare cod galben de caniculă a intrat în vigoare de duminică până marţi, în toate zonele de câmpie şi podiş, unde temperaturile vor ajunge şi până la 38 de grade Celsius, iar în unele zone nopţile vor fi tropicale.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valul de căldură va persista şi se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) şi marţi (13 august) în toate zonele de câmpie şi de podiş, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade, mai ridicate până spre 37-38 de grade, duminică (11 august) în sud-vestul ţării, iar luni (12 august) şi marţi (13 august) în vest, nord-vest şi local în sud.
Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here