În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău au fost emise un număr de 9 atenţionări meteorologice și hidrologice COD GALBEN, care vizau fenomene meteorologice periculoase cu ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.

Având în vedere cantităţile importante de precipitaţii căzute, într-un interval scurt de timp, începând cu ora 05:45, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au intervenit în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale din municipiul Râmnicu Sărat, pentru evacuarea apei din 5 gospodării.
Astfel în zona afectată au fost dislocate 1 autospecială și motopompe, care au acționat, timp de aproximativ 2 ore, pentru limitarea ți înlăturarea efectelor negative ale situației create.
De asemenea, Detașamentul de Pompieri Buzău a intervenit, în jurul orei 07:20, pentru degajarea unui copac căzut pe rețeaua de alimentare cu energie electrică, în municipiul Buzău.

În continuare, județul Buzău se află sub atenționare meteorologică și hidrologică COD GALBEN, evoluţia efectelor generate de aceste tipuri de risc fiind permanent monitorizată de Centrul Operaţional Judeţean din cadrul ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here