ploaie
Buzăul este până luni seară sub cod galben de vreme rea. Avertizarea este valabilă, mai exact, până la ora 18.00, timp în care se vort înregistra ploi însemnate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului, polei, răcire accentuată în 35 de judeţe, între care și Buzăul, dar și în Capitală.

În acest interval, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25…30 l/mp, iar în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul Moldovei şi Dobrogea izolat 50 l/mp. În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, dar temporar vor fi şi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, dar şi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, mai ales în regiunile sudice, iar în sudul Banatului, estul Munteniei şi Dobrogea, precum şi la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h.

Procesul de răcire se va accentua, vremea devenind deosebit de rece în toate regiunile, dar cu precădere în cele extracarpatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here