Ninsori-si-viscol-in-wk
Vremea schimbă foaia. După mai multe zile care ne-au dus cu gândul la primăvară, nicidecum la Crăciun, iarna revine în forță. Potrivit meteorologilor, de vineri seară de la ora 20.00 și până sâmbătă la aceeași oră, vom avea parte de ninsori, vânt și polei.

În intervalul menţionat, în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 20 cm. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii de vineri 26 decembrie spre sâmbătă 27 decembrie şi în Muntenia şi Oltenia, precipitaţiile vor fi mixte şi, izolat, vor fi depuneri de polei.
Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45…55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.
De duminică, de la ora 20.00 și până luni noapte, la ora 23.00, vremea rea se va extinde în aproape toată țara, excepție făcând câteva județe din nord-vestul țării.
În rest, vor fi ninsori, vânt, precipitații mixte și polei.

Ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.
În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here