Salvamontiștii din Predeal au găsit trupul neînsuflețit al unui bărbat dat dispărut în urmă cu două zile în zona Gârbova – Clăbucet. Bărbatul în vârstă de 49 de ani, originar din Buzău, venise în zonă pentru a-și găsi ceva de lucru la cabana Gârbova.

Bărbatul plecase în urmă cu două zile de la cabana Gârbova într-o direcție necunoscută. Acesta nu a ținut cont că se însera și că afară viscolea, dorind să ajungă cât mai repede în stațiunea Azuga. După ce s-a rătăcit, bărbatul a sunat o rudă pe telefonul mobil spunând că nu mai găsește drumul, apoi convorbirea s-a întrerupt iar bărbatul nu amai putut fi contactat. Rudele au sunat imediat la serviciul unic de urgență iar echipele de salvare au plecat în căutarea acestuia. Căutările bărbatului au început marți seară, fiind iniţial făcute de către salvamontiştii și jandarmii din Predeal. Ulterior, din cauza viscolului și a zăpezii care atingea chiar şi un metru, salvamontiştii  au solicitat ajutorul colegilor din Azuga, care puteau ajunge mai uşor în zona unde se presupune că s-a rătăcit bărbatul.

Joi dimineaţă,  jandarmi montani şi salvamontişti din Azuga și Predeal  au plecat spre zona Limbășelu din Masivul Baiului, pentru căutarea bărbatului dispărut. După mai multe ore aceștia au găsit cadavrul bărbatului într-o vale, îngropat în zăpadă de viscol.

Salvatorii montani spun că zona unde a fost găsit trupul neînsuflețit al bărbatului este una foarte accidentată și greu accesibilă.

Trupul neînsufleţit a fost coborât de pe munte şi transportat la Serviciul de Medicină Legală din Ploiești pentru necropsie.

Cercetările sunt continuate de către Poliția Orașului Predeal sub coordonarea unui procuror, pentru ucidere din culpă.

Se pare că omul lucra fără forme lagale la cabana Gârbova, iar marți s-a certat cu șeful său și a plecat, însă pentru că nu cunoștea zona s-a rătăcit și a murit din cauza frigului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here