catuse arestCurtea de Apel Braşov a dispus, definitiv, ca bărbatul care, în luna februarie, şi-a bătut crunt iubita, o buzoiancă aflată la studii, în Braşov, să rămână în arest preventiv. Decizia a fost luată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Braşov.
Victima în vârstă de 19 ani a fost torturată aproximativ şapte ore de iubitul ei, fiind lovită, ţinută în frig şi făcându-i-se duşuri reci. Medicii legişti au găsit pe trupul fetei inclusiv arsuri provocate cu ţigara. Nastasia Florescu Constantin a chinuit-o pe tânără, din gelozie. Acesta nu suporta gândul că fata, fiind studentă la Universitatea Transilvania din Braşov, locuia departe de el şi insista ca ea să se întoarcă în Buzău, alături de el. Cum tânăra n-a vrut să renunţe la şcoală şi i-a cerut să se despartă, el şi-a ieşit din minţi şi a bătut-o ore în şir. La un moment dat, a dus-o la spital, pentru că i se făcuse rău, dar nu s-a mişcat o clipă de lângă ea, aşa că nu le-a putut spune doctorilor ce i se întâmplase, iar ei nu şi-au dat seama.
„S-a prezentat cu ingerare voluntară de medicamente, a avut parte de tratamentul specific. Avea şi câteva echimoze pe faţă”, au explicat, atunci, medicii. Doctorii i-au recomandat fetei să meargă la Psihiatrie, dar bărbatul în vârstă de 35 de ani a refuzat ambulanţa pusă la dispoziţie şi a dus-o înapoi acasă, unde a continuat s-o maltrateze: a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele, a ţinut-o sub apă rece, apoi a scos-o în frig şi i-a provocat arsurile cu ţigara. În ciuda tratamentului groaznic prin care a trecut, fata a reuşit să fugă şi să ceară ajutor.
În primă instanţă, la Judecătoria Braşov, individul a fost condamnat, pe data de 15 iunie, la 1 an de închisoare pentru lovire sau alte violenţe şi la 1 an şi 6 luni de detenţie pentru lipsire de libertate în mod ilegal.
În final, Judecătoria Braşov a aplicat pedeapsa cea mai mare, de 1 an şi 6 luni de închisoare, la care a adăugat o treime din cealaltă pedeapsă, rezultând 1 an şi 10 luni de închisoare. Totodată, inculpatului i-a fost activată o pedeapsă de 1 an şi 2 luni primită cu suspendare, la Judecătoria Buzău. Prin urmare, el avea de executat 3 ani de închisoare, dacă decizia rămânea definitivă, dar a fost formulat apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Braşov, unde se află în stare de judecată (următorul termen a fost stabilit pentru 22 octombrie). Pe latură civilă, Judecătoria Braşov hotărâse ca inculpatul să-i plătească daune materiale de 4.460 de lei victimei şi 2.000 de euro daune morale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here