Buzoianul care a rămas fără penis în urma unei intervenţii medicale este la un pas să i se facă dreptate. După doi ani de procese, magistraţii au decis că este victima unui malpraxis. Acum Maroleanu cere prin avocata sa spitalului judeţean Buzău daune de 500.000 de euro.

La stabilirea daunei, avocata bărbatului mutilat s-a folosit de un precedent judiciar şi anume cazul Ciomu. După ce instanţa judecătorească a dat verdict favorabil pacientului mutilat pe viaţă, avocat acestuia, Cristina Moiseanu, a solicitat spitalului şi medicilor acuzaţi de malpraxis să cadă la pace în privinţa despăgubirilor solicitate, însă aceştia nu au dat curs invitaţiei la conciliere, motivând că aşteaptă ca valoarea daunelor să fie stabilită în urma unui proces.
Cazul de malpraxis se află pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău care au transformat cercetarea penală in rem într-o anchetă penală îndreptată împotriva a patru cadre medicale din Spitalul Judeţean Buzău. Suspecţii sunt cercetaţi pentru vătămare corporală. Totodată este aşteptat un rezultat din partea unei comisii de specialitate organizată la nivelul Institutului Naţional de Medicină Legală.
În luna noiembrie a anului 2014 Costică Maroleanu, un buzoian în vârstă atunci de 54 de ani, a mers la spitalul judeţean prezentînd simptomele unei insuficienţe renale. Bărbatul a devenit victima unor manevre nereuşite în momentul montării unei sonde urinare.
Interventia ratată a personalului medical s-a concretizat prin iritarea şi ulterior umflarea organului genital, buzoianul suferind dureri şi chinuri groaznice. Abia după multe zile de calvar bărbatul a fost văzut de un medic dar organul sexual era în cea mai mare parte, cangrenat.
La două luni distanţă de la internare, a ajuns la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti unde specialiştii i-au amputat penisul astfel încât cangrena să nu se generalizeze în tot corpul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here