UPDATE Buzoienii care au fost trăsniți, joi, la Sarmisegetusa, în județul Hunedoara, sunt șeful Poliției Locale Buzău, Cornel Dumitrașcu și prietena acestuia.  Cei doi se aflau în concediu de odihnă în județul Hunedoara, unde vizitau vestigiile dacice din situl Sarmisegetusa Regia când o furtună puternică însoțită de tunete și fulgere s-a abătut asupra zonei.  La un moment dat, un trăsnet i-a lovit pe cei doi buzoieni, dar și pe un paznic al sitului arheologic.

Trei persoane, dintre care doua din Buzau, au fost lovite de fulger astăzi, la Sarmizegetusa Regia, în munții din zona Orăștiei. O persoană a decedat.
Cei trei se aflau în situl arheologic de la Sarmizegetusa când s-a declanșat furtuna. Este vorba de doi bărbați și o femeie.

Un bărbat și-a pierdut viaţa, iar doi soţi, aflaţi în vizită la situl arheologic, au suferit traumatisme din cauza descărcărilor electrice produse în zonă. Pompierii militari ai Detaşamentului Orăştie, specializaţi în acordarea primului ajutor, şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean au acţionat pentru salvarea victimelor, doi soţi din Pogoanele, judeţul Buzău, potrivit ISU Hunedoara.

Cei doi soţi, ce prezentau semne ale descărcării electrice, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ şi au fost duşi conştienţi şi cooperanţi la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Orăştie.

Din păcate, pentru a treia victimă nu s-a mai putut interveni pentru salvarea vieţii. Bărbatul decedat, de 47 de ani din comuna Bucium, făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic Sarmisegetusa Regia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here