Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ciprian al Buzăului şi Vrancei, sâmbătă, 6 ianuarie, de Bobotează, va avea loc procesiunea religioasă la râul Buzău, organizată de Catedrala Municipală “Sfântul Sava”.

După oficierea Sfintei Liturghii, aşa cum a intrat în tradiţie se va organiza o procesiune către apa Buzăului. Plecarea din faţa bisericii va avea loc la ora 11.45. Buzoienii care vin direct la apa Buzăului, sunt aşteptaţi la ora 12.30, pentru a participa împreună la ceremonialul religios de sfinţire a apei în care, la anul 334 a fost martirizat Sfântul Sava.

„Descoperirea Sfintei Treimi este subiectul principal în ritualul Bobotezei. Atunci când spunem „botez“ noi îl asociem cu spălare, curăţire, ştergere, iertare. Iisus Hristos nu a avut nevoie de toate acestea deoarece el nu a avut nicio vină, păcat, slăbiciune. „Cine dintre voi Mă vădeşte de păcat“? spune chiar Mântuitorul Hristos (Ioan 8, 46). Şi totuşi, Iisus S-a botezat. Acest lucru L-a făcut, nu pentru El personal, ci pentru noi oamenii, care avem mare nevoie de botez pentru a putea intra în împărăţia lui Dumnezeu: „De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu“ ( Ioan 3,5). Vă aşteptăm cu drag pe toţi pentru a lua agheasmă mare, apă sfinţită cu multe daruri de la bunul Dumnezeu!”, se arată în comunicatul remis de reprezentanţii Catedralei Municipale Sfântul Sava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here