Inca de la primele ore ale diminetii, politistii locali din cadrul Directiei de Politie Locala Buzau, au actionat pentru informarea cetătenilor municipiului Buzau, privind obligatiile pe care acestia le au, pentru a preveni eventualele accidente cauzate de aparitia zăpezii si a ghetii pe trotuare.

Potrivit H.C.L. 18/2008, Art. 1, lit. i), proprietari şi persoanele fizice au obligatia de a îndepărta zăpada sau gheata. În acest sens, actul normativ prevede că „neluarea măsurilor de curăţare a zăpezii, după depunerea acesteia şi anterior momentului de formare a gheţii, pe aleile de acces şi trotuarele din faţa imobilelor şi terenurilor deţinute cu orice titlu” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 1000 lei.

De asemenea, poliţiştii locali îi felicită pe cetăţenii Municipiului Buzau, care au dat dovată de spirit civic şi iau toate măsurile necesare pentru salubrizare împrejurul imobilelor, gest pe care ne-am dori să îl regăsim în acţiuniile tuturor cetăţenilor din Municipiul Buzau.

Poliţia Locală Buzau reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela, pentru a semnala situaţii, din sfera noastră de competenţă– 0238.955- Dispecerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here