BACAU - VACCINARE
Vaccinarea antigripală pare a nu mai fi la modă printre buzoieni. Vremea frumoasă poate, ori, de ce nu, campaniile initiate de unii împotriva vaccinării, îi țin departe de vaccinul antigripal pe buzoienii cu risc de îmbolnăvire, care din păcate, pot manifesta complicații în caz de contractare a virusului.
Până acum, doar 3400 de buzoieni au acceptat să fie imunizați cu vaccin antirgipal de la stat. Potrivit statisticilor efectuate de Direcția de Sănătate Publică, cei mai conștiincioși la vaccinare sunt bătrânii de peste 65 de ani, dintre aceștia fiind vaccinați 1506.
Pe următorul loc se situează bolnavii cu afecțiuni cornice, între care se numără și copiii. 900 de astfel de persoane au acceptat vaccinarea până acum, 60 de gravide au primit, de asemenea, vaccinul antigripal și 545 de cadre medicale și personal auxiliar din unitățile medicale ori din centrele sociale.
Față de alți ani, vaccinarea decurge în pași de melc, la Buzău, motivele fiind inexplicabile, având în vedere că medicii recomandă vaccinarea ca fiind cea mai sigură metodă de a preveni boala.
La nivelul județului Buzău, s-au solicitat circa 30 de mii de doze de vaccin antigripal iar până acum au venit 7570 de seruri menite a ține gripa departe. Din păcate însă, vaccinarea decurge anevoios. Asta în timp ce numărul virozelor și pneumoniilor a crescut alarmant în ultima săptămână, peste 4600 de buzoieni fiind diagnosticați cu aceste afecttiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here