TaxeSute de buzoieni s-au trezit in cutia postala cu somatii de plata a impozitelor. Directorul Directiei Economice a Primariei spune ca incepand cu 1 aprilie au fost emise somatii pe numele contribuabililor care nu si-au platit impozitele.

Ion Gegea mentioneaza ca procedura este in derulare si ca orice buzoian care are neachitate impozitele si taxele locale pe anul trecut sau anul in curs, jumatate din suma totala datorata, este pasibil sa fie executat silit. De la inceputul anului, la directia de impozite si taxe locale, mai bine de jumatate dintre buzoieni si-au achitat darile catre stat beneficiind totodata si de reducerea de 10 la suta acordata pana pe data de 31 martie.

Potrivit procedurilor legale, somatia si titul executoriu, pot fi puse in aplicare prin executare in tremen de 15 zile de la data emiterii.Actualul cod fiscal prevede ca modalitate de recuperare a creantelor, poprirea pe contul bancar. Astfel, buzoienii care nu platesc in termenul legal, debitul, risca sa ramana fara bani pe cardul de pensie sau salariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here