Un brăilean a fost arestat preventiv, pentru proxenetism, după 24 de ore de la momentul reținerii lui, în urma unei operațiuni puse la cale de polițiștii buzoieni.

Individul a fost interceptat în Prahova, mașina sa fiind luată cu asalt de o echipă de mascați buzoieni. A urmat percheziția, în urma căreia a fost confiscată o sumă de aproape 33.000 de euro. Și mașina i-a fost confiscată. 

La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Buzău, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău, au efectuat o percheziţie domiciliară, în Brăila, la domiciliul unui bărbat, de 32 de ani,  bănuit de proxenetism în formă continuată.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2021, ar fi inițiat relații sentimentale, determinând partenerele – patru femei, cu vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani, să practice prostituția, pe teritoriul Germaniei şi Austriei. Acesta ar fi obținut beneficii materiale și financiare de aproximativ 920.000 de lei.Foto1

În urma percheziției efectuate, ieri, poliţiştii au ridicat înscrisuri, aproximativ 33.000 de euro, telefoane mobile şi alte medii de stocare. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism de lux.

De asemenea, a fost pus în executare un mandat de aducere, bănuitul fiind prins în trafic în Prahova și condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore față de bănuit, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism în formă continuată.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova. , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

Astăzi, tânărul a fost arestat preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, după ce a fost prezentat în fața magistraților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here