“Implicarea dumneavoastră ne-a făcut şi pe noi mult mai sensibili în ce priveşte sectorul de sănătate”, le-a spus preşedintele Consiliului Judeţean Buzău belgienilor din Flandra de Est care au semnat astăzi ultimul protocol de finanţare.

Belgienii au făcut astăzi un cadou de aproape 80 de mii de euro buzoienilor, bani ce vor merge către trei destinaţii: 50 de mii de euro pentru Crucea Alb Galbenă, 25 de mii la Spitalul Judeţean şi 4 mii de euro la fundaţia preotului Milea, Sf Sava.

“Iubirea faţă de cei din Buzău”, a fost motorul care i-a făcut pe belgienii parteneri să treacă peste criza economică şi să găsească reusurse pentru a sprijini judeţul nostru, susţine Victor Mocanu. Preşedintele Consiliului Judeţean le-a mulţumit pentru colaborare belgienilor asta şi pentru că mai presus de fonduri, parteneriatul de 18 ani a însemnat consolidarea unei prietenii adevărate.

De cealaltă parte, belgienii spun că din parteneriatul cu buzoienii au învăţat cum se pot face multe cu bani puţini dar şi adevăratul sens al modestiei. De-a lungul celor 18 ani de parteneriat, Flandra Orintală a donat judeţului nostru peste 2,5 milioane de euro, bani care au fost folosiţi pentru modernizarea unor secţii ale spitalului Judeţean dar şi pentru implementarea unui concept nou de asistenţă medicală pentru persoane care nu se pot deplasa: Crucea Alb Galbenă. Din păcate resursele necesare funcţionării de bază ale acestei fundaţii sunt limitate, motiv pentru care belgienii or ca pentru încă trei ani de aici înainte să contribuie cu bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here