Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, pentru creşterea siguranţei rutiere, au aplicat 273 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 27 de permise de conducere.
Ieri, poliţiştii Biroului Rutier Buzău împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român, au desfăşurat pe drumurile din județ, o acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere prin verificarea stării tehnice a autovehiculelor. În 24 cazuri poliţiştii au sancţionat diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, ocazie cu care au retras 5 certificate de înmatriculare.
Tot ieri, poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru fluidizarea traficului rutier prin identificarea şi sancţionarea conducătorilor autovehiculelor care nu respectă prevederile rutiere referitoare la oprirea şi staţionarea vehiculelor.
Poliţiştii au acţionat în intervalele orare 10.00–13.00, 15.00–18.00, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu trafic ridicat din municipiul Buzău. În timpul acţiunii, poliţiştii au aplicat 35 sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 pentru opriri şi staţionări neregulamentare.
Aparatele radar au înregistrat ieri 59 de şoferi care circulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 15 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cea mai mare viteză în localitate – 134 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui buzoian de 24 de ani, care rula pe Calea Eroilor, în municipiul Buzău.
Alte 12 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric şi pentru conducerea unui vehiculelor sub influenţa alcoolului şi pentru efectuarea unor depăşire necorespunzătoare.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (36), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (27), dar şi 39 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Tot în data de 04 februarie a.c., poliţiştii ruteri au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatricual. Este cazul unui ialomiţean de 45 de ani, care a fost depistat de poliţişti pe raza municipiului Buzău, la volanul unui autoturism neînmatriculat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here