violenta
Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse a lansat numărul gratuit 0800 500 333, dedicat victimelor violenţei domestice, pentru ca acestea să poată cere ajutor non-stop, dar şi pentru a putea avea, cu ajutorul sesizărilor primite, o imagine mai clară asupra acestui fenomen în România. Șase operatori, psihologi şi sociologi vor prelua apelurile şi vor sprijini victimele să obţină ajutorul de care au nevoie.

Practic, cei care vor apela numărul gratuit, vor trebui mai întâi să răspundă unor întrebări legate de identitatea lor, de situaţia în care se află, dacă au fost agresaţi şi minori, dar şi să ofere date despre agresor, pentru că în urma unui astfel de apel trebuie să se completeze şi o fişă unică a persoanei agresate.

Operatorii care preiau apeluri vor direcţiona victimele către autorităţile compentente şi le vor explica cum se pot apăra de agresori.

În anul 2015 numărul abuzurilor este în scădere faţă de anul anterior, fiind înregistrate 9.014 cazuri, faţă de 11.598 în 2014, la nivelul întregii țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here