copii planteaza Astăzi Revista InfoMediu Europa, în parteneriat cu AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI şi GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU organizeaza în Municipiul Buzău, în cadrul campaniei  „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” – Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – Ediţia 2013  ” Ora de ecologie” în cadrul căreia va avea loc  prezentarea proiectului, prezentarea unui film pe tematica reciclării deşeurilor, prezentarea unui film „Retrospectivă – Proiectul EcoAtitudine 2012”, „Familia Recicleanu”, precum şi un concurs cu premii pe bază de chestionar tematic.  ” Ora de ecologie”  se va desfăşura în Sala de Festivităţi a Primariei Municipiului Buzău” incepând cu ora 11.00.

„EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” ediţia 2013  îşi  propune,  în cadrul primei etape, ca alături de cei peste 30.000 de elevi din clasele I-VIII, din cele 8 judeţe: Prahova, Brăila, Argeş, Ilfov, Tulcea, Vrancea, Buzău, Olt şi Municipiul Bucureşti: Sectorul 5 şi Sectorul 6, cadre didactice şi parteneri implicaţi în proiect, să ofere o viziune completă şi complexă a dezvoltării „conceptului eco”, prin stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum şi a importanţei colectării selective a deşeurilor (deşeuri din PET, hârtie, carton, baterii, becuri, deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice).

 Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec se alătură iniţiativei noastre cu proiectul „Patrula de reciclare”,  care mobilizează mii de tineri din țară să își asume rolul de modele și promotori ai comportamentului responsabil față de mediu și față de societate și să contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) pe care le impun normele Uniunii Europene, respectiv de 4 kg /locuitor/an.

Obiectivele comune implicând promovarea beneficiilor colectării selective a deşeurilor şi creșterea gradului de conştientizare a publicului larg asupra obligaţiilor de protejare a mediului, i-au convins să îşi unească forţele pentru a veni în întâmpinarea şi educarea elevilor cu un proiect mult mai amplu, cu mai multe avantaje pentru aceştia.

De asemenea, în data de 19 martie 2013 va avea loc acţiunea de plantare a unui pomişor în curtea fiecăreia dintre şcolile participante, care va fi îngrijit de elevi în spiritul dragostei faţă de natură şi mediu.

Şcolile din judeţul Buzau  care participă  la proiectul nostru sunt:

–          Şcoala cu clasele I – VIII „Ion Creangă”;

–          Şcoala cu clasele I-VIII „George Emil Palade”;

–          Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11;

–          Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7;

–          Şcoala cu clasele I-VIII “Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”;

–          Şcoala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei”.

 

“Proiectul Ecoatitudine a început în anul 2010 şi se desfăşoară pe o perioadă de zece ani, până în 2020. Anul acesta sperăm să ajungem la un numar de 50.000 de copii la nivel naţional pe care să îi atragem în acest proiect, dar nu numai copii vrem să atragem ci, şi pe părinţii şi bunicii lor. De asemenea, venim cu o noutate, plantarea unui copăcel în curtea fiecărei şcoli participante la proiect. Plantând un copac vei respira un aer mai curat,”  a declarat Stere Creţu, iniţiatorul proiectului Ecoatitudine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here