Campania electorală pentru alegerile locale a început vineri şi se încheie pe 26 septembrie, ora 7.00. Din cauza pandemiei de coronavirus, campania din această toamnă se va desfăşura în anumite condiţii. Întrunirile şi evenimentele electorale care au loc în interior pot dura cel mult două ore şi la ele pot participa maximum 50 de persoane iar toţi participanţii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat completarea unei hotărâri de Guvern privind starea de alertă în care au fost introduse mai multe reguli pentru campania electorală, decizia fiind validată joi seară de Executiv.

Setul de reguli are ca scop protejarea oamenilor care interacţionează cu cei care candidează la alegerile locale şi echipele de susţinători ai acestora în perioada campaniei electorale.

Astfel, printre măsuri se numără purtarea obligatorie a măştii de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani la evenimentele din campania electorală, indiferent dacă ele se desfăşoară într-un spaţiu închis sau în aer liber, cât şi cu ocazia interacţiunii, pe stradă sau în cazul acţiunilor din uşă în uşă, între cetăţeni şi candidaţi ori echipele de campanie ale acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here