Aproape 100 de persoane, mobilizate de parohul Catedralei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din oraşul Nehoiu, preotul Bogdan Furtună, au răspuns apelului lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău de a dona sânge.

Acţiunea de donare de sânge a avut loc într-un spaţiu amenajat interiorul bisericii.

„Sângele Domnului a fost preţul imens pe care El l-a plătit pentru răscumpărarea noastră, iar noi nu putem fi indiferenţi la suferinţa semenilor noştri. De aceea, donând sânge, îi putem ajuta pe cei bolnavi să trăiască, prin sângele nostru, contribuim la ameliorarea stării de sănătate şi chiar la vindecarea unui bolnav aflat în suferinţă”, a declarat Bogdan Furtună.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, preotul Ioan Şolea, a precizat, pentru AGERPRES, că „iniţiativa părintelui paroh Bogdan Furtună a avut binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, căci este un gest creştinesc ca Biserica să fie alături de cei în suferinţă, de cei care au nevoie pe patul de spital de ajutor din partea semenilor”.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional, Biserica Ortodoxă Română este implicată în astfel de acţiuni încă din anul 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here