​Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat duminică seară pentru HotNews.ro că școlile vor rămâne închise și în perioada în care este decretată stare de urgență. „Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie pentru Hotnews.
Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va intra în stare de urgență începând de luni, 16 martie. Decretarea stării de urgență se poate institui pe o perioadă de cel mult 30 de zile, dar durata acesteia poate fi prelungită de preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului. Asta înseamnă că școlile rămân închise până cel puțin pe 16 aprilie.
Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, elevii intră în vacanța de primăvară de sâmbătă, 4 aprilie 2020 până marţi, 21 aprilie 2020. Cursurile continuă apoi în perioada 22 aprilie 2020 – 12 iunie 2020. Starea de urgență se instituie, potrivit legii, pe o perioadă de cel mult 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here