Candidații Partidului Național Liberal Buzău la alegerile parlamentare au fost, astăzi, lansați oficial. La eveniment a fost prezent și presedintele unic al Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu. După ce a susținut o conferință de presă la sediul PNL Buzău, Alina Gorghiu a mers la Sala mare a CJ pentru lansarea candidaților. Alina Gorghiu a spus că are așteptări mari de la organizația buzoiană, mult mai mari decât la locale din vară.

„Aşteptările mele de la organizaţia PNL Buzău sunt realiste dar mari, mult mai mari decât la alegerile locale când am obţinut un scor cu care nu mă pot lăuda astăzi în faţa dumneavoastră. Toţi am realizat că stânga înseamnă stagnare, boli de sărăcie şi un număr exorbitant de ajutoare sociale. Programul de guvernare conţine idei extraordinare şi pe parte economică, de familie, de demografie şi arată că România nu poate merge decât înainte. Astăzi, la Buzău, vreau să vă dau câteva informaţii despre programul de guvernare al PNL despre familie. Sunt câteva măsuri ce vor fi luate în primele şase luni de guvernare, creşterea alocaţiilor pentru copii la cuantumul de 200 lei. Avem proiecte legat de construcţia de creşe şi grădiniţe, am identificat 50 000 de locuri unde se poate construi prin fonduri europene, publice şi public – privat. Vom generaliza învăţământul de la 4 ani şi de asemenea vom generaliza învăţământul preuniversitar într-un singur schimb.Ne dorim introducerea unui pachet mai larg de analize gratuite pentru femeile însărcinate trecute de 35 de ani. Reducerea impozitului pe venitul familiei care are în întreţinere trei copii până ce aceştia împlinesc vârstă de 7 ani. Vom continua proiectele „Școală după şcoală”, dar şi dezvoltarea învăţământului profesional dual (…) În acest moment, în România există o mare problemă cu forța de muncă calificată. Vom continua proiectul Guvernului Cioloș legat de mobilitate, de ducere a forței de muncă acolo unde este nevoie de ea, prin anumite facilități financiare, fiscale pentru forța de muncă resoectivă și bineînțeles vom insista să-i aduce pe tineri înapoi în țară. Sunt proiecte legate de anteprenoriatul din diaspora, start-up-urile pe care pot să le  deschidă aici cu finanțare din România și nu numai, sunt măsuri de încurajare a generației tinere de care noi în momentul acesta ducem lipsă în România”, a spus preşedintele PNL Alina Gorghiu.

Liberalii buzoieni mizează pe obținerea a patru locuri de parlamentar: un senator și trei deputați. Listele PNL pentru parlamentare îi cuprind, la SENAT, pe: Teodor Atanasiu, Emilia Babiuc, Valeriu Marcu, Ionela Voicu, Cornelia Puşcaşu, iar la CAMERA DEPUTAŢILOR pe Cristi Romanescu, Antonel Tănase, Larisa Ene, Ionuţ Iuga și Adrian Zoican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here