Premierul Sorin Grindeanu a decis, joi, în şedinţa Executivului, demiterea prefecţilor judeţelor Gorj şi Bacău. Astfel, Gheorghe Paraschivu a fost eliberat din funcţia de prefect al judeţului Gorj, în locul său fiind numit Ciprian Adrian Florescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. De asemenea, în judeţul Bacău a fost numit prefect Maricica Luminiţa Coşa, în prezent consilier judeţean, ea înlocuindu-l pe Ioan Ghica. Şi în judeţul Buzău au fost făcute schimbări, funcţia de prefect urmând să fie exercitată de către Carmen Adriana Ichim, transmite agenţia de ştiri news.ro.

Executivul a adoptat în ședința de astăzi o serie de Hotărâri privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, a unor funcții publice de prefect, respectiv numiri, cu caracter temporar, în aceste funcții publice, precum și pentru aplicarea mobilității din funcția publică de prefect în cea de inspector guvernamental.
Astfel, au fost aprobate următoarele acte normative:
1.    HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Gorj de către domnul Paraschivu Gheorghe.
2.    HOTĂRÂRE privind aplicarea mobilității pentru domnul Ghica Ioan din funcția publică de prefect al județului Bacău în funcția publică de inspector guvernamental.
3.    HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bacău de către doamna Coșa Maricica-Luminița
4.    HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Buzău de către doamna Ichim Carmen-Adriana
5.    HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Gorj de către domnul Florescu Ciprian-Adrian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here