Deszăpezire
Autoritățile județene se pregătesc de iarnă. Prefectul de Buzău, George Sava a convocat deja Comitetul Județean pentru Situații de Urgență unde a discutat cu factorii responsabili în cazul căderilor de zăpadă și a pus la punct un plan de bătaie pentru ca ninsorile să nu ne mai ia din nou prin surprindere.
„Sunt localități care abia acum își încheie contractile de deszăpezire. Sper ca să se încheie aceste contracte astfel încât să nu fim prinși pe picior greșit. Nu noi în general,ci dumnealor în mod special, pentru că au existat și anul trecut localități care nu au avut contracte, nu tehnică, nu agenți economici, și au fost anul trecut situații cu care nu am vrea să ne mai confruntăm”, a declarat prefectul George Sava.
Anul trecut 3 comune nu au avut încheiate contracte de deszăpezire și nici utilaje proprii pentru astfel de activități. În acest an conform datelor existente până în acest moment la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, lucrurile stau astfel: 4 localități au încheiat contracte cu societăți de deszăpezire adică municipiile Buzău și Râmnicu Sărat și comunele Măgura și Pardoși. 45 de localități au mijloace proprii și operatori economici care pot sprijini acțiunile de deszăpezire sau au în curs încheierea de contracte în acest sens, 35 de localități au mijloace proprii, 5 localități au operatori economici care pot ajuta la nevoie în timp ce Mărgăritești, Murgești și Racovițeni nu au mijloace proprii și nici contracte de deszăpezire încheiate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here