boaru

Liviu Cătălin Boaru, șef Serviciu Urmărire, Executare și Colectare Creanțe Fiscale Persoane Juridice din cadrul DIrecției Economice a Primăriei Buzău, rămâne în arest la domiciliu. Decizia, care este definitivă, a fost dictată de magistrații de la Curtea de Apel Ploiești, acolo unde a ajuns contestația lui Boaru dar și cea formulată de procurorii DIICOT, care l-au vrut pe funcționarul respectiv după gratii, nu în arest la domiciliu. Judecătorii au respins ambele contestații, astfel că Boaru rămâne în arest la domiciliu.

”Solutia pe scurt: În baza art.425/1 alin.1 rap. la art. 204 Cod procedură penală respinge ca nefondate contestaţiile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău şi inculpatul Boaru Catalin Liviu împotriva încheierii nr. 74 din 18 noiembrie 2015 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Buzău. Conform art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Cătălin Boaru, la fel ca și șeful de la Direcția Economică Ion Gegea, și alți trei funcționari sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă informatică. Cei cinci sunt acuzați de DIICOT că au șters datorii la bugetul local ale unor persoane fizice ori juridice, prejudiciul estimat la această oră, însă nu cel final, fiind de circa trei milioane de lei.
Toți cei cinci se află în arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here