Pacient în vârstă de 49 ani, din Calvini, se prezintă la UPU a SJU Sibiu cu simptomatologie respiratorie gravă. Se recoltează probe și e confirmat cu SARS CoV2, în 06.04.2021 și transferat pe sectia de ATI a aceluiași spital. Evoluția clinică este nefavorabilă iar în 11.04.2021 pacientul a decedat. Comorbidități: fără comorbidități cunoscute.” , sunt datele oficiale, transmise azi de Prefectura Buzău, despre al 343-lea caz de deces înregistrat în rândul pacienților buzoieni infectați cu coronavirus.

Evident că precizarea de la finalul prezentării cazului („fără comorbidități cunoscute”) naște un semn de întrebare, știut fiind faptul că, într-o majoritate covârșitoare, cazurile de deces au fost înregistrate în dreptul celor care sufereau de diferite boli, în afară de COVID.

Cu toate acestea, faptul că nu era cunoscut cu anumite comorbidități (mai precis că nu figura în evidențele medicale cu alte afecțiuni), nu înseamnă că, în realitate, bărbatul nu ar fi suferit de alte boli, doar că acestea nu au fost descoperite la timp, implicit netrecute în fișa medicală a pacientului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here