Costica Maroleanu

Tragedia prin care trece un buzoian de 55 de ani care a rămas fără penis după o infecție netratată corespunzător în Spitalul Județean Buzău a făcut înconjurul lumii. Mai multe publicaţii străine au relatat pe larg cazul bărbatului cu penisul amputat, după ce așa cum susține buzoianul i-a fost montată greșit o sondă urinară, ulterior dezvoltând o infecție ce ar fif ost neglijată de medicii buzoieni.
„Mail Online“, „Mirror” şi „Fox News” sunt câteva dintre publicaţiile străine care au preluat știrea de la Buzău despre bărbatul rămas fără bărbăție.

Reamintim, un bărbat de 55 de ani din Buzău, cadru militar pensionat, acuză de malpraxis cadrele medicale din cea mai mare unitate spitalicească din județ.
Omul povestește că la finele anului trecut s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Județean prezentând simptomele unei insuficiențe renale. A fost consultat de medicii de gardă, apoi a fost transferat la Terapie Intensivă, unde a rămas internat timp de 3 zile.

Aici, buzoianul spune că a început calvarul, omul fiind victima unor manevre nereuşite de montare a unei sonde urinare, în care ar fi fost implicate 3 asistente. Pe fondul manevrei medicale greșite, pacientul a dezvoltat o infecție, care lăsată netratată, i-a cuprins întreg organul sexual.
Dându-și seama de gravitatea situației în care se află, buzoianul, Costică Maroleanu, a cerut tot timpul să fie transferat la Spitalul Militar Central din București, însă a fost refuzat. În cele din urmă, după circa 3 săptămâni de spitalizare în unitatea medicală buzoiană, timp în care tardiv a fost supus unei manevre chirurgicale pe secția de Urologie, omul a plecat pe propria răspundere, surprinzător, având trecut pe fișă că a fost externat cu stare de sănătate ameliorată. Odată ajuns la București, la Spitalul Militar Central, omul a primit teribila veste: pentru a scăpa cu viață trebuie să accepte varianta de a-i fi amputat penisul, care era cangrenat în totalitate, ca urmare a unor manevre medicale greșite.

În cele din urmă, medicii de la București i-au salvat viaţa, însă cu un preț extrem de scump: organul genital i-a fost amputat. Maltratat fizic și sufletește, bărbatul va da în judecată Spitalul Judeţean Buzău și pe șefa secției de Nefrologie a unității medicale, cea care ar fi trebuit să intervină mult mai rapid pentru ca infecția să nu se extindă și să se impună amputarea organului sexual al bolnavului.
Victima acestui înfiorător caz cere daune de jumătate de milion de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here