Costica Maroleanu

Cazul care a făcut înconjurul țării zilele trecute și care a adus din nou într-o lumină nefavorabilă Spitalul Județean ar putea fi luat în discuție, săptămâna aceasta, în Colegiul Medicilor Buzău.
“S-a depus o sesizare printr-un avocat. Săptămâna aceasta va intra în pe rol. Se vor face cercetări la spital, se vor lua documente, copie după fişa de observaţie. Nu se poate spune că este vina cuiva fără să vezi ce s-a întâmplat. După cercetări se va ajunge la o concluzie şi se vor da sancţiuni după caz,” a declarat președintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie.
Între timp, plângerea formulată de bărbatul rămas fără penis după o infecție netratată în Spitalul Județean Buzău a ajuns la POliție iar oamenii legii vor demara o anchetă.

Reamintim, un bărbat de 55 de ani din Buzău, cadru militar pensionat, acuză de malpraxis cadrele medicale din cea mai mare unitate spitalicească din județ.
Omul povestește că la finele anului trecut s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Județean prezentând simptomele unei insuficiențe renale. A fost consultat de medicii de gardă, apoi a fost transferat la Terapie Intensivă, unde a rămas internat timp de 3 zile.

Aici, buzoianul spune că a început calvarul, omul fiind victima unor manevre nereuşite de montare a unei sonde urinare, în care ar fi fost implicate 3 asistente. Pe fondul manevrei medicale greșite, pacientul a dezvoltat o infecție, care lăsată netratată, i-a cuprins întreg organul sexual.
Dându-și seama de gravitatea situației în care se află, buzoianul, Costică Maroleanu, a cerut tot timpul să fie transferat la Spitalul Militar Central din București, însă a fost refuzat. În cele din urmă, după circa 3 săptămâni de spitalizare în unitatea medicală buzoiană, timp în care tardiv a fost supus unei manevre chirurgicale pe secția de Urologie, omul a plecat pe propria răspundere, surprinzător, având trecut pe fișă că a fost externat cu stare de sănătate ameliorată. Odată ajuns la București, la Spitalul Militar Central, omul a primit teribila veste: pentru a scăpa cu viață trebuie să accepte varianta de a-i fi amputat penisul, care era cangrenat în totalitate, ca urmare a unor manevre medicale greșite.

În cele din urmă, medicii de la București i-au salvat viaţa, însă cu un preț extrem de scump: organul genital i-a fost amputat. Maltratat fizic și sufletește, bărbatul va da în judecată Spitalul Judeţean Buzău și pe șefa secției de Nefrologie a unității medicale, cea care ar fi trebuit să intervină mult mai rapid pentru ca infecția să nu se extindă și să se impună amputarea organului sexual al bolnavului.
Victima acestui înfiorător caz cere daune de jumătate de milion de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here