campMinistrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a fost, duminică, prezent la Pietroasele, în judeţul Buzău. Oficialul de la Bucureşti a vorbit, printre altele, despre situaţia creată la vârful Inspectoratului Şcolar, unde, pentru ocuparea postului de inspector şcolar general a fost organizat concurs de două ori. La primul, au fost 3 candidaţi, iar la cel de-al doilea au fost doi, respectiv Geta Burducea, actualul şef al ISJ, şi învăţătoarea Ionela Voicu. La ambele concursuri, Geta Burducea nu a reuşit să promoveze probele, însă conduce în continuare frâiele învăţământului buzoian.
Ministrul Educaţiei spune că situaţia de la Buzău nu este singulară în ţară şi că se va organiza, pentru a treia oară, concurs pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general. „Vom organiza, din nou, concurs pentru ocuparea postului de inspector şcolar general. Sunt 10 judeţe care se află în această situaţie, care nu au reuşit să ocupe acest post de conducere. Vom organiza concurs la care se va putea înscrie cine doreşte şi cei care îndeplinesc cerinţele. Îmi exprim părerea că de această dată se va putea ocupa prin concurs aşa cum ne dorim postul de inspector şcolar general din Buzău”, a declarat ministrul Sorin Câmpeanu.
Zilele trecute, învăţătoarea Ionel Voicu, a protestat la Bucureşti, în faţa Ministerului Educaţiei, alături de alte cadre dicatice şi părinţi. Ionela Voicu şi-a arătat astfel nemulţumirea faţă de modul în care a fost notată la cele două concursuri la care a participat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here