Principalul bănuit de furtul a 40.000 de lei din maşina restaurantului Taverna Buzoiană a fost reţinut, vineri dimineaţă, în urma unei percheziţii în oraşul Pantelimon. Este vorba despre un individ care, în 2011, a fost protagonistul unui jaf armat în Bucureşti. El şi câţiva complici au atacat un bărbat din Bucureşti, care a ridicat de la bancă suma de 200.000 de lei. Tâlharii acţionau îmbrăcaţi în uniforme de poliţist.

Acţiunea de vineri dimineaţă a poliţiştilor din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău s-a desfăşurat în baza mandatului de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Buzău.

Fapta a fost sesizată Poliţiei în ziua de 05 octombrie 2020, de către un buzoian de 46 de ani, angajat al unei societăţi comerciale din Buzău.

Poliţiştii au stabilit că bănuit de săvârşirea furtului este un bărbat de 48 de ani din oraşul Pantelimon. Din cercetări a reieşit faptul că în cursul acelei zile, bănuitul s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău şi ar fi sustras din autoutilitara de serviciu a buzoianului suma de 40.000 lei, în timp ce autovehiculul era staţionat pe o stradă din municipiul reşedinţă de judeţ.

În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte, un dispozitiv tip telecomandă auto şi bani, 10.000 lei şi 400 euro. Cu acel dispozitiv, infractorul a bruiat telecomanda de blocare a portierelor maşinii din dotarea restaurantului buzoian, astfel încât aceasta a rămas descuiată.

A fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bănuitului şi a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Buzăupentru continuarea cercetărilor. Faţă de bărbatul de 48 de ani a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, iar poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore.

Vineri, în baza probatoriului administrat, va fi prezentat parchetului cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi în vederea sesizării instanţei pentru a dispune cu privire la măsura preventivă. La activităţi au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău şi poliţişti de la Poliţia oraşului Pantelimon.

În 2011, acesta a fost protagonistul unui jaf armat în Bucureşti. El şi câţiva complici au atacat un bărbat din Bucureşti, care a ridicat de la bancă suma de 200.000 de lei. Hoţii au coborât din două maşini cu numere similare celor de la MAI şi erau îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti.

În februarie 2011, el şi alţi doi bărbaţi mascaţi au oprit o maşină în trafic la intrarea în localitatea Jilava şi, pretinzând că sunt poliţişti şi fac o percheziţie, au furat din autoturism o geantă în care se aflau banii.

Suspecţii, aflaţi într-o maşină Skoda Octavia cu girofar, au blocat un autoturism Mercedes, în care se aflau trei persoane din Sinteşti. Din maşina cu girofar au ieşit doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi, un alt suspect rămânând la volan.

Aceştia le-au spus păgubiţilor că sunt de la poliţie şi că vor controla maşina lor, după care i-au dat jos din autoturism şi i-au imobilizat la pământ. Hoţii au furat geanta în care se aflau cei 750.000 de lei şi au dispărut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here