pompieri autospeciale
Inspectoratul pentru Situații de Urgență pregătește o serie de manifestări dat fiind că pe 13 septembrie se sărbătorește Ziua Pompierilor din România, o zi care a fost şi va rămâne un reper fundamental în conştiinţa naţională a românilor prin faptele de armă săvârşite sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu.

Astfel pentru sărbătorirea a 167 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău pregătește o serie de de activităţi ce vor fi desfăşurate în perioada imediat următoare.

În ziua de vineri, 11.09.2015, cu începere de la orele 10:00, va fi inaugurat în comuna Pietroasele, printr-un ceremonial militar şi religios, primul punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.
La eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Consiliului Judeţean Buzău, precum şi ai administraţiei publice locale din raionul de intervenţie arondat.

Structura de intervenţie, dislocată de la Detaşamentul de Pompieri Buzău, va deservi zona de sud-vest a judeţului care circumscrie comunele Pietroasele, Breaza, Ulmeni şi Merei, cu cele 23 de sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de 21.244 ha, cu o populaţie de aproximativ 13100 de locuitori.

Spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice au fost puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, prin Hotărârea nr 24/08.05.2015 a Consiliului Local al comunei Pietroasele.

Punctul de lucru va dispune de două autospeciale, dintre care una de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă S.M.U.R.D. Autospeciala de stins incendii are în dotare şi echipamente pentru misiunile de descarcerare şi acordare a primului ajutor medical.

Prin deschiderea acestui punct se va reduce timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă de la 26 de minute la 9 minute, distanţa medie de la 25 km la 8 km şi implicit consumurile de carburant, crescând astfel nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor.

În ziua de duminică, 13.09.2015, începând cu orele 10:30, se vor organiza ceremonii de depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Eroilor Pompieri de la Mihăileşti, la Statuia Eroului Pompierilor din Dealul Spirii – căpitan Pavel Zăgănescu din municipiul Râmnicu Sărat, strada Crângul Meiului, nr 85, precum şi la mormintele eroilor pompieri buzoieni.

De asemenea, în aceeaşi zi (13.09.2015), în intervalul 09:00-14:00, toate subunităţile din subordinea inspectoratului îşi vor deschide larg porţile pentru publicul care doreşte să afle specificul profesiei noastre, să ne cunoască şi să vizioneze tehnica şi echipamentele cu care echipajele participă la diferitele misiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here