Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că s-a modificat complet acordul cu Biserica Ortodoxă, după ce în spațiul public au apărut critici dure cu privire la decizia inițială, de relaxare a restricțiilor de distanțare pentru credincioșii care vor să meargă la Biserică de Înviere:

Paștile și Sfânta Lumină nu vor mai fi distribuite de personalul MAI, ci de către clerici și voluntarii parohiali:

„Paștile vor fi distribuite la domiciliile credincioșilor de către personalul clerical și voluntari vineri și sâmbătă, între orele 08-17:00, și în prima zi de Paști, duminică, între orele 06 și 12:00, la solicitarea credincioșilor. Sfânta Lumină va fi distribuită sâmbătă, după ora 20, de către clerici și maximum 5 voluntari, cu mască și mănuși.

Credincioşii vor primi Paştile sau, sâmbătă seară, Sfânta Lumină din pragul casei sau de la fereastră, fără a ieşi în stradă. În uona locuinţelor multifamiliale, asociaţia de propietari va desemna un reprezentant care să preia Paştile sau Lumina şi să le distribuie, purtând mască şi mănuşi. În spitalele unde nu există preot de caritate, cadrele MAI aflate în misiune vor distribui Sfânta Lumină acestor unităţi, precum şi centrelor sociale şi centrelor de carantină. Structurile MAI vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini, precum şi respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare”, a declarat Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here