De la 1 iulie intră în vigoare mai multe măsuri economico-fiscale cuprinse în programul de guvernare. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea salarizării, ea a fost publicată în Monitorul Oficial şi astfel va intra în vigoare de la 1 iulie.

Însă creşterile salariale vor fi aplicate abia de la 1 ianuarie 2018, când toţi bugetarii vor avea salarii mărite cu 25%, iar majorările vor fi acordate etapizat până în 2022. Excepţie fac medicii şi asistenţii medicale, ale căror salarii de bază vor creşte de la 1 martie 2018 la nivelul stabilit pentru 2022, adică la nivelul maxim. Totodată, şi pentru cei din învăţământ salariile se vor majora cu 20% faţă de nivelul acordat pentru februarie 2018.

Cu toate acestea, vor avea loc câteva creşteri salariale de la 1 iulie, dar care au fost implementate prin Ordonanţă de Urgenţă. Astfel, militarii şi personalul contractual din Ministerul Apărării Naţionale vor avea o creştere a salariilor cu 15% de la 1 iulie.

Ministrul desemnat al Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat joi că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte Legea salarizării unitare, iar începând de luna viitoare ar trebui să se încaseze salariile negociate pe noua lege a salarizării unitare.

Se majorează punctul de pensie

Punctul de pensie va fi majorat pentru a doua oară în acest an, la 1 iulie, de la 917,5 lei la 1.000 de lei. Aceasta reprezintă o creştere de 9%, după ce acesta a crescut la 1 ianuarie 2017 cu 5,25%, ajungând de la 871,7 lei la 917,5 lei. Majorarea valorii punctului de pensie înseamnă însă, efectiv, o uşoară creştere a pensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here